Lov u Kanadi

Sigurno je jedan od najčešćih lovačkih snova lov u Kanadi. Jedna od najvećih i najslabije napučenih zemalja svijeta, s prekrasnim i još uvijek nedirnutim dijelovima prirode u svim svojim dijelovima omogućava i strancima lov na njihovu divljač. Ogromna prostranstva planinskih lanaca isprepletena brojnim rijekama i jezerima, visokim šumama i ravnicama skrivenim iza brežuljaka, pružaju divljači idelane uvijete za miran život i beskrajno izobilje hrane. Najpoznatija lovna područja su British Columbia, Alaska, Alberta, Quebec, Yukon i North West Territories.

Bear Lake guides & outfitters naši su partneri u British Columbii, najomiljenijoj lovnoj pokrajini europskih lovaca. BC ima nešto blažu klimu i jedinstvenu prirodu. Lovište se proteže na nekih 8000 km², u centralnom dijelu BC 150 km od grada Princ George. Nadmorska visina je između 700 do 2400 m, a teren prelazi od nježnih brežuljaka do visokih Rocky Mountains. Ispresjecan je trima većim rijekama i mnogim jezerima. U ovom reviru možemo vam ponuditi lov na crnog medvjeda ( od ’92 - 100% uspješan ), grizzly-a, losa, mula jelena, pumu, vuka i risa. Ovo je lovno područje prema Fish & Wildlife Game Department, najnapučenije kanadskim losom u Sjevernoj Americi. Svake godine odstrijeli se nekoliko visoko trofejnih losova, no prosječna trofeja je veličine između 100 – 150 cm. Najbolje vrijeme za losa je od polovice rujna do polovice listopada. Zbog izuzetne vegetacije grizzly i crni medvjedi rastu do impresivnih veličina. Grizzly naraste do 8 stopa, a najajči primjerci i do 10 ½ stopa pa se s pravom ovo područje smatra među najboljima za grizzly-a unutrašnjosti.

Populacija crnog medvjeda je izvanredna što i dokazuje 100% uspjeh lova u zadnjih nekoliko godina. Trofeji dosežu 6 do 7 i više stopa. Broj 1. na B&C listi trofejnih puma, odstrjeljena je u ovom lovištu koji pruža lovcu mogućnost odstrjela visoko trofejne pume. Lovi se prikradanjem uz pomoć terenskih automobila, ATV-a ( motor na 4 kotača ), broda ili kanua. Smještaj je u glavnom kampu + 3 terenska kampa. To su ugodne kolibe ili kućice drvenih konstrukcija s posebnim prostorijama za dnevni boravak i blagovaonicom.

Ukoliko želite loviti bjelorepana, karibua, wapitija, elka, divlje ovce ili planinsku kozu ( billy goat ) svakako nam se javite da uz pomoć naših partnera za Vas pripremimo odgovarajuću ponudu !


hunting-in-canda-644-brownbear
© 2010 Adria-hunt d.o.o. Sva prava pridržana. | Izrada web stranica & hosting KUHADA